Справа одеського судді: ВАКС оголосив обвинувальний вирок

Читать на русском
22 липня 2020 Вищий антикорупційний суд оголосив обвинувальний вирок у справі щодо судді Малиновського районного суду міста Одеси Анатолія Целуха.
Анатолій Целух фото: Вища рада правосуддя

22 липня 2020 Вищий антикорупційний суд оголосив обвинувальний вирок у справі щодо судді Малиновського районного суду міста Одеси Анатолія Целуха, обвинуваченого в отриманні 2,5 тис. доларів США неправомірної вигоди за розгляд справи та схваленні судового рішення на користь громадянина.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Встановлено, що вказаний суддя з 2017 року розглядав позов мешканця міста до одного з підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення квартири працівнику цього підприємства, а в якості третьої особи на стороні відповідача був залучений власник квартири.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Целуха. Пізніше ВАКС відмовився повертати його прокурору.

Як відомо, за даними слідства, Целух отримав неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору. У СБУ додали, що у провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалась по суті понад півтора роки, через що реальний власник житла не могла розпоряджатись своєю приватизованою квартирою. У лютому цього року власник квартири звернулася до Малиновського суду Одеси з позовом про відвід судді.

Нагадаємо, НАБУ, СБУ і САП викрили Целуха на хабарі. Пізніше йому повідомили про підозру. Також суд визначив судді запобіжним заходом заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: