У Києві підтвердили зміну системи проїзду в разі локдауну: більше ніяких спецпропусків

Читать на русском
Спецпропусків у звичному їх розумінні більше не буде. Дозволять їздити тільки тим, кого внесуть в заявку керівники і у кого буде при цьому транспортна карта
Ілюстративне фото24 канал

У Києві вже готуються до введення нового локдауну. Так, серйозні зміни очікують транспортну систему столиці: при локдауні звичних спецпропусків не буде. Дозволять їздити в транспорті тільки власникам транспортних карт - та й то не всім.

Про це розповів перший заступник голови КМДА Олексій Кулеба в ефірі Громадського радіо.

Чиновник пояснив, що щоб уникнути повторення ситуацій при минулому локдауні тепер їздити на транспорті при карантині дозволять тільки тим власникам транспортних карт, кого заздалегідь внесуть в заявку директора підприємств або організацій. Щобільше, самі перепустки будуть в електронному вигляді.

МОЗ хоче максимально відтермінувати новий локдаун – КузінГоловний санлікар прокоментував чутки про нібито запровадження нового локдауну в Україні з 4 вересня.

«Зі вчора в тестовому режимі працює система подачі заявок. Підприємства, установи та організації всіх форм власності мають можливість заздалегідь оформити свої заявки та мати час для того, щоб пройти необхідні узгодження. На сьогодні форма виглядає наступним чином: зареєструватися в системі може керівник підприємства з електронним ключем. Після цього Керівник заповнює електронну форму і додає 10 довірених осіб, які матимуть доступ до системи. Ці особи або сам керівник надає списки людей, яких він вважає за потрібне вносити в цей список» - розповів він.

Разом з перепусткою, додав Кулеба, треба надати картку старого зразка, нову транспортну картку або Карту киянина.

«За цими картками, якщо їх система допустить, вони зможуть їздити громадським транспортом, якщо будуть введені певні обмеження. Дозвіл даватиметься на транспортну картку, яку вже придбали мешканці. Кожна картка має свій індивідуальний номер і серію, тому саме за цим номером буде ідентифікуватися, чи може особа користуватися транспортом» - пояснив він.

Нагадаємо, що в Києві з 10 серпня в тестовому режимі запрацювала електронна система подачі заявок для отримання спецпропусків в громадський транспорт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: