У Київській області подорожчає проїзд у маршрутках

Читать на русском
У Київській області підвищиться вартість проїзду в деяких маршрутках. За поїздку пасажирам доведеться платити на одну-дві гривні більше.

У Київській області підвищиться вартість проїзду в деяких маршрутках. За поїздку пасажирам доведеться платити на одну-дві гривні більше.

Про це повідомляється на сайті Київської облдержадміністрації.

Очільник області Василь Володін на зустрічі з перевізниками, які обслуговують переважну більшість маршрутів регіону, обговорив зниження тарифів на проїзд у приміському пасажирському транспорті.

Скільки в Україні коштує проїзд у громадському транспорті та як ціна змінювалася у столиціЯк з часів незалежності і до сьогодні збільшувалася вартість проїзду у столиці та чим це обґрунтовували чиновники, а також якою є вартість проїзду в інших містах країни, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Розумію складності, з якими довелося зіткнутися перевізникам протягом 2020-2021 року через локдаун... На жаль, поки що ми зіткнулися із тим, що частина перевізників підвищила тарифи, що викликало значне соціальне напруження серед мешканців Київщини», - зазначив Володін .

Він додав, що тарифи на деяких маршрутках, наприклад, у Бучацькому та Васильківському напрямках, піднялися більш, ніж на 20%. Сторони домовилися, що підвищення цін на проїзд до кінця року може становити 15-18%, тобто одну-дві гривні.

На тих маршрутах, де в поточному році тарифи вже підвищувалися, ціни мають переглянуті. Це повинно відбутися не пізніше 9 серпня.

Всього в Київській області працює 69 компаній-перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів на 511 внутрішньообласних маршрутах.

Нагадаємо, в Дніпрі з 26 червня вартість проїзду в маршрутках і автобусах зросла з 8 до 10 гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: