У МОЗ пояснили, чи можна алергікам робити щеплення від коронавірусу

Читать на русском
Громадяни з алергією можуть сміливо робити щеплення від коронавірусу, але тільки в тому випадку, якщо їхня алергія не пов'язана з реакцією на вакцину.

Громадяни з алергією можуть сміливо робити щеплення від коронавірусу, але тільки в тому випадку, якщо їхня алергія не пов'язана з реакцією на вакцину.

Про це повідомляє сьогодні Національна служба здоров'я.

Науці відомо більш ніж 20 000 алергенів, але не кожен із них викликає реакцію у кожної людини з алергією.

«Тому якщо ваша алергія не пов'язана з реакцією на щеплення, то вакцинуватися обов'язково треба», - йдеться в повідомленні.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 21 жовтняВ Україні з початку кампанії з вакцинації від COVID-19 зробили понад 15 млн щеплень. Відсоток вакцинованих в країні та областях обраховується за першою дозою.

Якщо у вас алергія на їжу, домашніх тварин, фактори навколишнього середовища, латекс, пероральні ліки тощо, то така алергія не є протипоказанням до вакцинації. Алергічний риніт також не впливає на щеплення, і з ним можна спокійно вакцинуватися.

Якщо ви знаєте, які саме алергени викликають у вас реакцію, ознайомтеся з складом вакцини. Склад опублікований в інструкції на сайті Державного експертного центру МОЗ (www.dec.gov.ua) і на сайті www.vaccination.covid19.gov.ua.

«Або запитайте у медичних працівників в місці вакцинації. Якщо у вас алергія на один з компонентів, то вам не варто робити щеплення цією вакциною», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні з 21 жовтня на залізничних вокзалах розгорнули пункти вакцинації і експрес-тестування на COVID-19.

Раніше повідомлялося про те, що в США почнуть вакцинацію дітей від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: