МОЗ планує ревакцинацію від коронавірусу наступного року ‒ Кузін

Читать на русском
Зараз ведеться робота над рекомендацією бустерної вакцинації для осіб із хронічними захворюваннями, які послаблюють імунітет.

У МОЗ мають намір у наступному році розпочати ревакцинацію населення від коронавірусу. Наразі відомство не розглядає введення бустерного щеплення для всіх категорій населення.

Про це заявив в інтерв'ю телеканалу Рада головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Зараз ведеться робота над рекомендацією бустерної вакцинації для осіб із хронічними захворюваннями, які послаблюють імунітет. А ось масового введення бустера, для інших категорій населення, не буде.

Динаміка вакцинації українців від початку кампанії«Слово і діло» пропонує подивитися, як Україна нарощувала темпи вакцинації від початку кампанії.

«Поки що не розглядається рекомендація про введення таким людям бустерної дози. Поки що ми плануємо використовувати повний курс ревакцинації в наступному році. Тобто особа, яка отримала дві дози в 2021 році, має отримати такі самі дві дози в 2022 році», - пояснив головний санлікар.

Зараз, як зазначив Кузін, все свідчить про те, що українцям доведеться вакцинуватися від коронавірусу щороку, оскільки імунітет до COVID-19 із часом слабшає, навіть після щеплення.

«Поки що так. Ми розуміємо, що імунітет до коронавірусу не постійний і через деякий час він все менше й менше стає. Тому ті люди, які пройшли повний курс щеплення, мають пройти повторне щеплення, щоб відновити імунну відповідь», - додав він.

Раніше в МОЗ пояснили, чи можна алергікам робити щеплення від коронавірусу.

Також нагадаємо, на Харківщині викрили продавців підробних COVID-сертифікатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: