Антикорупційний суд залишив без змін заставу члена Комісії з азартних ігор

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката підозрюваного про зміну запобіжного заходу.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився змінювати запобіжний захід члену Комісії з регулювання азартних ігор та лотереї Євгену Гетьману, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 8 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС Сергій Мойсак, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання захисника підозрюваного (Євгена Гетьмана – ред.) – адвоката Пересунько С.В. про зміну запобіжного заходу підозрюваному (Євгену Гетьману – ред.) у кримінальному провадженні №52021000000000060 від 03.02.2021 – відмовити», – йдеться в ухвалі.

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

Як стверджував Гетьман у розмові з агентом НАБУ, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: