5 млн доларів хабаря: обвинуваченим знову продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і знову задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків обвинувачених.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 1 листопада строк дії обов'язків обвинувачених у справі про надання 5 млн доларів неправомірної вигоди керівництву НАБУ та САП в інтересах колишнього міністра екології Миколи Злочевського.

Таке рішення 1 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків обвинувачених прокурор САП просив їх продовжити ще на два місяці. Судді клопотання задовольнили і продовжили обов'язки до 1 листопада.

Так, Миколі Ільяшенку продовжили дію таких обов'язків: прибувати за першим викликом; не відлучатися за межі України без дозволу суду; повідомляти прокурора та суд про зміну свого місця проживання, роботи та утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених в обвинувальному акті. Водночас Андрію Кічі залишили такі обов'язки: не відлучатися за межі України без дозволу суду; повідомляти прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених в обвинувальному акті.

Як відомо, у цій справі обвинувачують колишнього першого заступника начальника Державної податкової служби Києва Миколу Ільяшенка та ексменеджера Burisma Group Андрія Кічу. Також однією з обвинувачених була колишня посадовиця Державної фіскальної служби Олена Мазурова, але вона пішла на угоду зі слідством, яку затвердив суд.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру в організації надання $5 млн неправомірної вигоди їхнім керівникам за закриття справи про заволодіння рефінансуванням Національного банку Реал банком, де підозрюваним є й ексміністр екології. Пізніше його оголосили в розшук. Після цього Злочевського заочно взяли під варту.

До цього НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабаря Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, Андрій Кіча, Олена Мазурова та Микола Ільяшенко намагалися підкупити керівників антикорупційних органів, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів. Наразі справа щодо трьох фігурантів розглядається в антикорупційному суді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: