Екс-голова АРМА вніс в декларацію недостовірні відомості на 234 тис. грн – НАЗК

Читать на русском
Національне агентство із питань запобігання корупції побачило в декларації екс-голови АРМА Антона Янчука недостовірні відомості в декларації за 2020 рік. За це йому загрожує великий штраф.
Антон Янчукфото: ZAXID.NET

Національне агентство із питань запобігання корупції знайшло недостовірні відомості у декларації екс-голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) Антона Янчука.

Про це йдеться у результатах повної перевірки декларації Антона Янчука за 2020 рік після звільнення, передає «Слово і діло».

У своїй декларації за 2020 рік Антон Янчук вказав, що володіє 33,4% статутного капіталу юридичної компанії ТОВ «Прайм партнерс».

Втім, у НАЗК з'ясували, що засновники компанії прийняли рішення про те, що її статутний капітал складатиме 1 млн грн, а отже 33,4% від цієї суми становить 334 тис. грн.

У 2020 році Янчук вніс лише частину цієї суми - 100 тис. грн. Решту коштів він повинен був надати до 1 квітня 2021 року. При цьому, у розділі декларації про фінансові зобов'язання екс-голова АРМА не вказав зобов'язання із внесення вкладу до статутного капіталу ТОВ «Прайм партнерс».

Як змінювалися середня заробітна плата в Україні та індекс реальної зарплатиСередня зарплата в України становить 6 тисяч гривен. Як змінювалася номінальна та реальна зарплата, дивіться на інфографіці.

Під час надання пояснень для НАЗК декларант відмітив, що не був зобов'язаний вказувати цю інформацію в декларацію, але Нацагентство ці аргументи не врахувало та констатувало, що недостовірні відомості відрізняються від достовірних на суму 234 тис. грн (334 тис. грн - 100 тис. грн).

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 172-6 КУпАП», ‒ підсумували у висновку повної перевірки.

Якщо в подальшому суд стане на бік НАЗК, Антон Янчук буде змушений сплатити штраф 1000-2500 неоподатковуваних мінімумів (17 тис ‒ 42,5 тис грн).

Нагадаємо, Антон Янчук очолював АРМА з 2016 до 2019 року включно.

Раніше «Слово і діло» писало про те, що «Слуга народу» Андрій Герус не зміг підтвердити НАЗК походження доходів на 11 млн грн, а на Дніпропетровщині депутат від «Батьківщини» вніс у декларацію недостовірні відомості на 16 млн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: