Чиновника УЗ викрили у мільйонних зловживаннях

Читать на русском
НАБУ і САП повідомили посадовій особі Укрзалізниці про підозру у зловживанні своїм службовим становищем.
фото 112.ua

НАБУ і САП повідомили посадовій особі компанії «Укрзалізниця» про підозру у зловживанні своїм службовим становищем. Збитки оцінюються майже в 10 млн грн.

Про це повідомила пресслужба НАБУ у четвер, 23 вересня.

УЗ залишилась без голови і трьох членів наглядової ради, серед яких ЛещенкоКабінет міністрів не продовжив контракти з головою наглядової ради Укрзалізниці Шевкі Аджунером і членами ради Сергієм Лещенком, Андреасом Матьє і Олегом Журавльовим.

Як з'ясували слідчі, УЗ оголосила публічні торги із закупівлі пристроїв харчування для пасажирських вагонів. Підозрюваний, будучи головою тендерного комітету, встановив однією із вимог для участі у тендері обов’язкове надання учасниками торгів підтвердження погодження креслень продукції, яку вони пропонують до постачання, самою ж «Укрзалізницею».

«Двом пов’язаним між собою компаніям «Укрзалізниця» погодження надала, а решті — ні. На підставі чого інших учасників і не допустили до участі в аукціоні, а «обрані» компанії здобули перемогу та поставили «Укрзалізниці» продукцію за завищеними на 9,6 млн грн цінами», - розповіли в НАБУ.

За чотири роки після придбання УЗ так і не ввела в експлуатацію ці пристрої. Як заявили в НАБУ, це ставить під сумнів реальну потребу в закупівлі.

В рамках розслідування Нацбюро передало зібрані матеріали щодо компаній-переможниць тендера до Антимонопольного комітету. Двоє учасників торгів оштрафовані.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що йдеться про колишнього виконувача обов'язків начальника, ексголову тендерного комітету однієї зі служб регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця».

Нагадаємо, раніше СБУ виявила розкрадання на 2 млн гривень в «Укрзалізниці».

«Слово і діло» вирішило подивитися, як часто від 2011 року в «Укрзалізниці» змінювався керівник і який чистий прибуток або збиток отримувала компанія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: