НАБУ обшукало кабінет керівника філії «Укрзалізниці»

Читать на русском
Національне бюро провело слідчі дії у приміщенні УЗ, в тому числі у очільника однієї з філій української залізниці.

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у кабінеті керівника філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» Максима Міняйла у межах справи про можливе заволодіння коштами УЗ під час купівлі вугілля.

Про це йдеться в ухвалі апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 5 березня, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановило слідство, службові особи філії «Пасажирська компанія» УЗ спільно зі службовими особами ТОВ «Коларес-Брокерс», ТОВ «НВП Бізнес Альянс», ТОВ «Праймтехпостач», ТОВ «Вуглеторфзбагачення» і ТОВ «Паливторг» упродовж 2018-2019 років могли заволодіти 28 млн грн УЗ під час закупівлі вугілля кам'яного марки ДГ. У НАБУ допускають, що вугілля могли придбати за завищеною ціною.

У межах цієї справи детективи НАБУ провели обшук у приміщенні УЗ, у тому числі в кабінеті керівника філії «Пасажирська компанія» Міняйла. Під час слідчих дій детективами було вилучено iPhone MAX і iPhone X керівника філії; мобільний телефон Redmi 4X провідного інженера відділу матеріально-технічного забезпечення філії; жорсткий диск; мобільні телефони ONE Plus 6 і Samsung Galaxy A30 двох заступників директора філії.

Детектив вказував, що телефон Міняйла зберігає інформацію про його контакти з Департаментом безпеки УЗ, членом тендерного комітету філії, а також наявна відновлена інформація, видалена користувачем, щодо попередження невстановленої особи про можливе проведення обшуків. Крім цього, встановлено, що мобільний телефон провідного інженера відділу матеріально-технічного забезпечення філії «Пасажирська компанія» у месенджері Viber зберігає інформацію про листування зі співробітниками ТОВ «Коларес-Брокерс». Вказане визнано речовим доказом, а судом на техніку накладено арешт.

Також детективи проводили обшук у приміщенні Департаменту економічної та інформаційної безпеки УЗ. У ході обшуку детективами виявлено мобільний телефон iPhone 11 MAX Pro, який належить заступнику голови тендерного комітету філії «Пасажирська компанія». Доступу до телефону власник не надав, тому необхідній огляд спеціаліста. Детектив визнав телефон речовим доказом, а судом на нього накладений арешт.

Нагадаємо, НАБУ розслідує закупівлю Нацгвардією системи управління військами. Також детективи ведуть слідство за фактом можливого заволодіння коштами кіностудії ім. Довженко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: