Зеленський заявив, що Україна повністю готова до коронавірусу

Читать на русском
Президент вважає, що пік захворюваності практично пройдено, і незабаром нова хвиля коронавірусу піде на спад
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

** Україна готова до проходження нової хвилі коронавірусу, яка викликана дельта-штамом. Пік коронавірусу країна практично пройшла, незабаром захворюваність буде спадати.**

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу ICTV.

«Третя хвиля – хвиля Дельта. По-перше, ми повинні розуміти, що вона прийшла в Україну пізніше, ніж в Європу... Пік дельти сьогодні та в найближчі два тижні буде згасати, мені так здається. І не просто здається, я знаю ту чи іншу інформацію з Міністерства охорони здоров'я, з РНБО. Головне, в цьому питанні зрозуміти, наскільки ти готовий. Вважаю, що Україна готова» - заявив він.

«Червона», «помаранчева», «жовта» та «зелена» зони карантину: де і які обмеженняКабмін оновив епідеміологічне зонування на 14 днів. Хто потрапив у червону зону та де які діють обмеження.

За його словами, за добу в країні в інфекційних лікарнях розгортається до 90 тисяч ліжок з киснем і апаратами штучної вентиляції.

«У нас все готово. Є швидкі. Це дуже велике досягнення нашої медичної системи» - резюмував він.

Тим часом у Херсоні ситуація із заповненням лікарень досягла критичного рівня і хворих змушені вивозити в область. У Києві вже пора вводити червоний карантин, а Одеса просить допомоги медичними кадрами - медиків катастрофічно не вистачає.

При цьому захворюваність коронавірусом падає - за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 9524 осіб, зафіксовано 177 летальних випадків, 3421 пацієнт одужав.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: