У Херсоні закінчилися місця в ковидних лікарнях, хворих вивозять в область – посадовець

Читать на русском
Лікарі намагаються виписувати видужуючих максимально швидко, але місць все одно немає. Кисень в лікарнях ще є, хоча і він добігає кінця
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Херсоні важка ситуація з місцями для хворих на коронавірус. Зараз всі відведені під хворих лікувальні установи заповнені на 100%, тому всіх, хто захворів, доводиться вивозити в область.

Про це розповів в.о. заступника міського голови Роман Головня у відеозверненні, опублікованому в Facebook Херсонської міської ради.

Так, за його словами, за довгі вихідні заразилися близько 1500 херсонців, 41 людина померла.

«Сьогодні критична ситуація з госпіталізацією і з ліжко-місцями. Міські лікарні, які працюють з COVID-19, заповнені фактично на 100%. Проводиться госпіталізація в найближчі лікарні, в місто Олешки. Відпрацьовується варіант відправки хворих в Білозерську районну лікарню» - розповів він.

Лікарі намагаються виписувати видужуючих максимально швидко, але місць все одно немає. Кисень в лікарнях ще є, хоча і він добігає кінця. До того ж, додав чиновник, родичі хворих часто влаштовують конфлікти з медиками, що демонструє неповагу до останніх.

Нагадаємо, 12 жовтня стало відомо, що перша область в Україні потрапила в червону зону карантину. Держкомісія ТЕБ і НС вирішила посилити карантин в Херсонській області. Режим червоної зони вступив в ній в дію 15 жовтня.

При цьому в день набрання чинності антикоронавірусних обмежень у міськраді поскаржилися на дефіцит кисню для хворих коронавірусом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: