Печерський суд розгляне справу про подарунок чиновнику Держагентства з управління зоною відчуження

Читать на русском
НАЗК виявило в декларації за 2020 рік заступника голови Держагентства з управління зоною відчуження Андрія Пляцка цілий ряд порушень. Справа вже у суді.
Facebook

Печерський суд почав розглядати справу недостовірних відомостей у декларації за 2020 рік першого заступника голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Андрія Пляцка.

Інформація про судове засідання з'явилася на сайті Печерського районного суду міста Києва, передає «Слово і діло».

Напередодні Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адміністративний протокол про виявлені ознаки порушень закону в декларації Андрія Пляцка. Справу розглядатиме суддя Світлана Смик. Перше засідання призначене на 8:05 19 жовтня.

В Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 303 тис грн., і це містить ознаки адміністративного правопорушення за ст. 172-6 КУпАП.

Зарплати антикорупціонерів: скільки у вересні заробили глави НАБУ, НАЗК і САПСлово і діло пропонує подивитися, у кого з керівників антикорупційних органів була найвища зарплата у вересні.

Зокрема, Пляцко не зазначив вартості своїх двох земельних ділянок в селі Гнідин Київської області та не вказав у декларації свій моторний човен, пояснивши, що судна та документів на нього фактично не існує.

Також декларант вказав, що придбав у лютому 2020 року автомобіль Audi Q7 2006 року випуску за 200 тис. грн, хоча за даними Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, мінімальна ринкова вартість такого авто складає 399 тис. грн.

В НАЗК зазначають, що 16 січня 2021 року суб'єкт декларування повідомив про дохід від продажу цього авто за 705 тис. грн і на підтвердження цього надав копію договору купівлі-продажу.

В Управлінні проведення повних перевірок зробили висновок, що Андрій Пляцко отримав подарунок у вигляді знижки на купівлю автомобіля від продавців, які не є його близькими особами.

«Це свідчить про можливі ознаки порушення ст. 23 Закону про «Про запобігання корупції», - вказано у результатах повної перевірки декларації Андрія Пляцка.

Окрім цього, декларант не вказав, що він є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Газовий альянс».

У Нацагентстві повідомили, що Андрій Пляцко написав в декларації, що його дружина продала авто Mini Cooper 2012 року випуску за 340 тис. грн, в той час як у договорі купівлі-продажу, який надав НАЗК Сервісний центр ГЦС МВС в місті Києві, вказана ціна 5000 грн.

«Отже, у діях суб'єкта декларування вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підробленого документа)», - підсумували в НАЗК.

Андрій Пляцко понад 19 років працював на керівних посадах в «ТНК-Україна», АТ «Укрбургаз» дочірнього підприємства НАК «Нафтогаз України», «Укравтогаз». Також шість років він працював у країнах Європейського Союзу, де здійснював управління проєктами в галузі поводження з відходами.

Нагадаємо, раніше суддя Печерського районного суду міста Києва Світлана Смик закрила адміністративну справ про ймовірний конфлікт інтересів у народного депутата від фракції «Опозиційна платформа-За життя» Василя Німченка, який призначив помічницею свою невістку.

Також «Слово і діло» писало про те, що заступник голови ДФС Орленко приховав від НАЗК те, що його дружина позичила 2,7 млн грн третім особам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: