ОБСЄ розглядає створення передових патрульних баз на Донбасі

Читать на русском
В ОБСЄ наголосили, що сьогодні зростає актуальність створення на Донбасі передових патрульних баз ОБСЄ.
Фото з відкритих джерел

В ОБСЄ наголосили, що сьогодні зростає актуальність створення на Донбасі передових патрульних баз ОБСЄ.

Про це повідомляє пресслужба української делегації в Тристоронній контактній групі.

В зоні проведення операції Об'єднаних сил почастішали випадки перешкоджання діяльності місії ОБСЄ з боку проросійських бойовиків.

Відомо, що питання перешкоджання діяльності спостерігачів вже обговорювали в рамках Постійної ради ОБСЄ у Відні. Там же підіймали питання створення передових патрульних баз на окупованих територіях. Створення таких баз передбачено бюджетом ОБСЄ ще з 2017 року.

Вересень на Донбасі: скільки обстрілів зафіксували на місяцьСитуація на Донбасі загострилася. Протягом вересня зафіксували 227 обстрілів у зоні ООС, 6 загиблих.

«Це сприятиме посиленню моніторингу з боку СММ, у тому числі – безпосередньо поблизу неконтрольованих ділянок російсько-українського кордону. Актуальність створення ППБ зростає у ситуації, коли Росія заблокувала продовження мандата місії ОБСЄ на російських пунктах пропуску», – заявили у пресслужбі делегації.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні ООС на Донбасі бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню. Поранений один військовослужбовець. З початку поточної доби дотримується перемир'я.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: