Місія ОБСЄ виявила 58 одиниць військової техніки окупантів на території Донбасу

Читать на русском
Масштабне зосередження військової техніки виявлено в районі Міусинська, де на полігоні виявили десятки одиниць військової техніки
Ілюстративне фотоosce.org

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала щонайменше 58 одиниць важкої військової техніки, яку розмістили на окупованих територіях проросійські бойовики. Техніка розміщена поза зон зберігання і в районах, де її знаходження строго заборонено.

Про це повідомляє українська сторона СЦКК.

Масштабне зосередження військової техніки виявлено в районі Міусинська, де на полігоні виявили 10 танків, 15 буксируваних і 9 самохідних гаубиць, 6 РСЗВ і 18 бронемашин.

Вересень на Донбасі: скільки обстрілів зафіксували на місяцьСитуація на Донбасі загострилася. Протягом вересня зафіксували 227 обстрілів у зоні ООС, 6 загиблих.

«Зосередження важкого озброєння в такій кількості може свідчити про наміри створення і злагодження батальйонно-тактичної групи для посилення підрозділів противника на лінії зіткнення, або утримання в якості резерву» - йдеться в повідомленні.

Також спостерігачі зафіксували різке збільшення порушень Мінських домовленостей з боку російських окупантів і найманців - з 18 до 58. Таким чином, бойовики демонструють очевидний прояв агресивних намірів.

Нагадаємо, що протягом доби 16 жовтня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: