Лукашенко призупинив угоду з Євросоюзом про реадмісію

Читать на русском
Олександр Лукашенко підписав закон, який призупиняє дії угоди між Білоруссю і Євросоюзом про реадмісію осіб, які перебувають на території країн без дозволу.
Reuters

Олександр Лукашенко підписав закон, який призупиняє дії угоди між Білоруссю і Євросоюзом про реадмісію осіб, які перебувають на території країн без дозволу.

Про це повідомляє національний правовий інтернет-портал країни.

Документ підготували в рамках заходів у відповідь на дії ЄС щодо Білорусі. Він набирає чинності вже сьогодні, 14 жовтня.

В угоді визначено механізм передачі, прийняття та повернення осіб, які порушили умови в'їзду, перебування та проживання. Угода була підписана у січні 2020 року, однак з літа 2021-го Білорусь фактично перестала дотримуватись її умов.

«Призупинити дію угоди між Республікою Білорусь і Європейським союзом про реадмісію осіб, які перебувають без дозволу, підписаного в Брюсселі 8 січня 2020 року», – йдеться в документі.

Закон про припинення угоди про реадмісію схвалили на початку жовтня.

Нагадаємо, Євросоюз впровадив санкції проти середнього сина президента Білорусі Олександра Лукашенка Дмитра, російського олігарха Михайла Гуцерієва та інших. Всього до переліку увійшли 78 осіб. Санкції впроваджені у зв'язку з примусовою і незаконною посадкою рейсу Ryanair у Мінську 23 травня 2021 року.

Після цього Білорусь призупинила участь у «Східному партнерстві» з ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: