«Нафтогаз» не підвищуватиме ціни на газ для населення – Вітренко

Читать на русском
Населенню ціни не підвищать. Щодо інших споживачів - наприклад, бюджетних організацій - ситуація набагато складніша
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» не планує підіймати ціни на газ для населення. А ось з іншими категоріями споживачів ситуація складніша.

Про це заявив голова правління НАК Юрій Вітренко в ефірі програми «Свобода слова».

«Ми, продаючи газ за ціною 7,42 грн для потреб населення робимо так, щоб ціна на газ для потреб населення цієї зими не підніметься» - запевнив він.

Старт опалювального сезону: що обіцяли політики в різні роки та чи вдавалося їм виконувати обіцянеЯкі обіцянки давали чиновники стосовно тарифів на газ, електроенергію та воду, читайте у матеріалі «Слово і діло».

При цьому Вітренко визнав, що щодо інших споживачів - наприклад, бюджетних організацій - ситуація набагато складніша.

«Коли ціни на ринку почали підвищувати дуже стрімко, з'ясувалося, що більшість постачальників, це недержавні компанії, вони є не надійними постачальниками, вони не виконують свої зобов'язання... Ми робимо так, щоб установи зараз змогли купувати газ у надійного постачальника, такого, як «Нафтогаз», за ціною у два-три рази нижче, ніж поточна спотова або місячна ціна, щоб вони купували за фіксованою і прогнозованою ціною» - розповів він.

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони прийме рішення про державне регулювання цін на газ в тому випадку, якщо це буде життєво необхідно. Поки що в РНБО не бачать необхідності регулювати ціни на газ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: