У Зеленського не бачать приводів для дострокових виборів президента

Читать на русском
Причин цьому відразу кілька - дата наступних парламентських виборів і норми виборчого кодексу України
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

У команді президента Володимира Зеленського оцінюють ймовірність дострокових виборів президента, як дуже низьку.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Дострокові вибори-2021: чи існує альтернатива зменшенню політичної напруженостіЩо спільного та відмінного між Верховною радою та ізраїльським Кнесетом, і чи допоможуть дострокові вибори зменшити політичну напруженість ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

Причина в тому, що українські політичні реалії побудовані таким чином, що найбільший профіт парламентські вибори приносять відразу після успішних президентських виборів. Однак наступні вибори президента - 31 Березня 2024 року, тобто вже після того, як пройдуть чергові вибори в Раду. При цьому Виборчий кодекс безпосередньо забороняє брати участь у президентських виборах главі держави, який достроково пішов зі своєї посади.

«Дострокові вибори потрібні, коли є якась криза, яку можна вирішити тільки таким шляхом. Зараз таких криз немає, дострокові президентські вибори просто недоцільні... Якщо ми почнемо цю норму (Виборчий кодекс - ред.) міняти, то абсолютно кожен здогадається, що ми задумали» - розповіло виданню джерело у владі.

Нагадаємо, раніше Руслан Стефанчук розповів, що Зеленський має формальні обставини для того, щоб розпустити парламент. Інше питання в тому, що зараз він цього робити не буде, оскільки парламент працює цілком успішно.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: