Стефанчук оцінив перспективи розпуску Верховної Ради Зеленським

Читать на русском
Ситуація в країні не дійшла до такої крайньої межі, за якою розпуск парламенту перетворюється на єдиний вихід
Руслан СтефанчукГолос України

Президент України Володимир Зеленський має формальні обставини для того, щоб розпустити парламент. Інше питання в тому, що зараз він цього робити не буде, оскільки парламент працює цілком успішно.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Формальні обставини існували та існують. Але питання в тому, воно буде здійснено, чи ні; воно вигідно чи ні. Президент чітко дав зрозуміти, що поки парламент, уряд, Офіс президента виконують програму президента, ми існуватимемо як єдина команда. Якщо ні... для нього пріоритет - ідея, час якої настав», - сказав він.

Дострокові вибори-2021: чи існує альтернатива зменшенню політичної напруженостіЩо спільного та відмінного між Верховною радою та ізраїльським Кнесетом, і чи допоможуть дострокові вибори зменшити політичну напруженість ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

Стефанчук додав, що ситуація в країні не дійшла до такої крайньої межі, за якою розпуск парламенту перетворюється на єдиний вихід.

«Мені здається, що це правильний підхід — не суб'єктивізуватися на тих чи інших питаннях, а виключно поставити в основу ефективну діяльність і досягнення тих цілей і чітких зрозумілих параметрів. Якщо не досягаємо, то якимось чином діяти. Зрозуміло, що і розпуск парламенту, і зміна уряду — це крайні межі. Поки я таких перспектив не бачу», — сказав він.

Нагадаємо, що раніше голова ради Дмитро Разумков також заявляв, що не бачить підстав для дострокового припинення повноважень парламенту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: