США запланували випробувальний запуск невідомої ракети – ЗМІ

Читать на русском
Ракету запустять з полігону на острові Кадьяк біля південного узбережжя Аляски. Мішень буде розташована на полігоні на території атолу Кваджалейн на Маршаллових островах
Ілюстративне фотоМіністерство оборони США

Армія США планує в період з 20 по 29 жовтня випробувати в Тихому океані нову ракету, тип якої невідомий. Про наміри американських військових свідчать дані системи навігаційного попередження для пілотів і моряків.

Про це 16 жовтня повідомило агентство Інтерфакс-Україна.

За інформацією агентства, ракету запустять з полігону на острові Кадьяк біля південного узбережжя Аляски. Мішень буде розташована на полігоні на території атолу Кваджалейн на Маршаллових островах в центральній частині Тихого океану. Таким чином, дальність польоту нової ракети досягає двох тисяч кілометрів.

Нагадаємо, що в США планується провести серію випробувань новітньої гіперзвукової зброї. Протягом наступних 18 місяців військові США проведуть щонайменше три тестових пуски гіперзвукових ракет наземного базування перед тим, як у 2023 році поставити їх на озброєння.

Також 15 жовтня американські військові провели чергове успішне випробування перспективної високоточної оперативно-тактичної ракети PrSM (Precision Strike Missile).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: