У США анонсували серію випробувань гіперзвукової зброї

Читать на русском
При цьому фінальні льотні випробування ракет будуть проводитися безпосередньо в бойових частинах при повній відсутності на випробуваннях розробників ракет
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У США планується провести серію випробувань новітньої гіперзвукової зброї. Протягом наступних 18 місяців військові США проведуть щонайменше три тестових пуски гіперзвукових ракет наземного базування перед тим, як у 2023 році поставити їх на озброєння.

Про це повідомляє інформаційне агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву начальника управління армії США з гіперзвукових розробок генерал-лейтенанта Ніла Тергуда.

«У 2022 фінансовому році буде три льотних випробування і ще додаткові випробування у 2023 році» - заявив генерал.

Літаючий Чорнобиль: яку «диво-зброю» випробовують у РФПід Архангельськом вибухнув пристрій, використання якого було визнане небезпечним ще в середині минулого століття.

При цьому, за словами Тергуда, фінальні льотні випробування ракет будуть проводитися безпосередньо в бойових частинах при повній відсутності на випробуваннях розробників ракет. До моменту отримання бойових ракет для фінальних випробувань військові будуть вивчати нові розробки. Таким чином, вже при отриманні нових ракет військові будуть повністю готові до їх застосування.

Агентство також зазначено, що вже на цьому тижні, судячи з опублікованих в мережі фотографіями армії США, на базу Льюїс-Маккорд в штаті Вашингтон прибули перші тягачі з контейнерами для запуску гіперзвукових ракет наземного базування системи Long Range Hypersonic Weapon (LRHW - Dark Eagle). Однак невідомо, чи є в контейнерах самі ракети. Разом з ними прибули й інші компоненти комплексів.

Нагадаємо, що 27 вересня в США успішно випробували новітню гіперзвукову ракету. В ході випробувань її швидкість в більш ніж п'ять разів перевищила швидкість звуку.

Раніше Росія анонсувала початок державних випробувань новітньої гіперзвукової ракети «Циркон» з надводного носія. Відзначимо, що ще у 2019 році в США склали доповідь про новітнє російське озброєння, де згадувався «Циркон».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: