Кузін пообіцяв постійне оновлення списку професій, для яких вакцинація стане обов'язковою

Читать на русском
При цьому на даному етапі зміни списку професій для обов'язкової вакцинації не планується, але пізніше його будуть щотижня оновлювати
Ігор КузинРБК-Украина

В Україні вже є вимога про обов'язкової вакцинації для ряду професій. При цьому списки на обов'язкову вакцинацію не залишаться статичними - професії в ньому будуть постійно оновлюватися. Швидше за все - щотижня.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю Українському радіо.

«Ми будемо постійно переглядати такий список, тому що ми розуміємо, що багато об'єктів, зокрема критичної інфраструктури, повинні працювати навіть при червоній зоні. Зараз напрацьовується цей список» - розповів він.

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

При цьому на даному етапі зміни списку професій для обов'язкової вакцинації не планується - так, в нього не будуть додавати поліцейських і касирів супермаркетів, запевнив Кузін.

«Ми повинні вибирати тактику поступову, тому що вся інфраструктура перебудовується на ту чи іншу групу ризику. Тому зміни не відбуватимуться щотижня, оскільки це потребуватиме додаткового вкладення ресурсів» - сказав він.

Нагадаємо, в Україні затвердили список професій, для яких вакцинація проти коронавірусу є обов'язковою. Наказ 7 жовтня офіційно оприлюднило МОЗ. Однак він набуде чинності не відразу.

При цьому медичні співробітники не потрапили в списки обов'язкової вакцинації - оскільки в разі відсутності щеплення від коронавірусу працівників потрібно усувати від роботи, а це може коштувати пацієнтові життя.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: