Посилення карантину: за українцями стежитимуть сотні мобільних бригад

Читать на русском
В Україні створили 900 мобільних бригад. Вони будуть виходити в рейди і стежити за тим, як люди дотримуються карантину, зокрема - чи носять захисні маски. Порушників каратимуть.
Віктор ЛяшкоФото Слово і діло

В Україні на тлі посилення карантинних норм створили 900 мобільних бригад. Вони виходитимуть в рейди і стежитимуть за тим, як люди дотримуються правил МОЗ, зокрема - чи носять захисні маски. Порушників каратимуть.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю «Радіо Свобода», опублікованому в суботу, 16 жовтня.

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

«Створено 900 мобільних бригад, які будуть рейдовими перевірками контролювати дотримання протиепідемічного режиму. Щоб мати результат від карантинних обмежень, необхідно їх дотримуватися. Тому, якщо хтось думає, що може собі дозволити не дотримуватися, для цього і будуть працювати ці рейдові бригади з перевірками, щоб виявляти порушників і притягати їх до відповідальності», - сказав він.

Ляшко уточнив, що інспектори бригад будуть проводити роз'яснювальну роботу і складати адмінпротоколи за порушення вимог карантину.

Глава МОЗ також пояснив, чому вже вакцинованим людям все одно потрібно носити маску.

«У нас достатньо мала кількість вакцинованих людей, щоб ми могли нехтувати протиепідемічними правилами. Тому давайте наздоженемо вакцинацію до 70%, до 80%, далі будемо приймати рішення, чи можемо вже позбутися масок на обличчі, чи ні», - сказав він.

Нагадаємо, в Україні вже п'ять областей перейшли до «червоної» зони карантину.

Кабмін впровадив нові правила пасажирських перевезень, які почнуть діяти з 21 жовтня. Однак обмеження не торкнуться вакцинованих людей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: