У Херсоні почався вакцинаційний ажіотаж, пункти вакцинації не справляються – заступник мера

Читать на русском
Зараз у Херсоні повністю вакциновано не більше 20% населення міста, ще 126 тисяч жителів отримали одну дозу вакцини
Ілюстративне фотоshutterstock.com

У Херсоні в пунктах вакцинації від коронавірусу утворилися масові черги. Медики збиваються з ніг і не справляються з навантаженням. Причина такого ажіотажу - перехід регіону в червону зону адаптивного карантину з 15 жовтня.

Про це заявив виконуючий обов'язки заступника міського голови Роман Головня на брифінгу 13 жовтня, повідомляє Укрінформ.

«Станом на ранок у нас близько 20% всього населення має дві вакцини - це те, що зелений сертифікат... У нас в місті - вакцинальний бум, вишикувалися черги. Дотягнули до останнього, коли в пік епідемії масово збираємося для того, щоб вакцинуватися_» - зазначив Головня.

Кабмін зробив жорсткішими правила пасажирських перевезень: вакцинованих обмеження не торкнетьсяКабмін посилив правила пасажирських перевезень у жовтій, помаранчевій та червоній зонах адаптивного карантину - нові обмеження почнуть діяти з 21 жовтня.я.

За його словами, вакцинаційні пункти завантажені до межі. Був випадок, коли людина не дотягнула до вакцинації та звалився з коронавірусом прямо в черзі. На ранок 13 Жовтня 126 тисяч городян отримали першу дозу вакцини, але роботи ще багато - тому чиновник закликав жителів Херсона з повагою ставитися до медиків і не провокувати їх на звільнення.

«Якщо ми вели розмову про госпіталь ветеранів війни, то там немає реально фізично працівників, потрібно їх шукати, щоб вони прийшли працювати... Відверто вам скажу - люди втомилися, тому я хотів би закликати всіх до взаєморозуміння, щоб люди не підіймали зайвої паніки, претензійності. Багато хто говорить: нам простіше звільнитися (і пишуть заяви на звільнення), ніж в такому режимі працювати. Хоч є там доплати чи ні доплат. На первинній ланці, наприклад, зараз немає доплат, ми ставимо питання, щоб їх підтримати, і цю доплату зробити. Такі ж навантаження у відділеннях - ви уявіть, якщо лікарня завантажена з 100% на 95%. Причому це - важкі хворі. Він реально зараз не потребує кисню, через десять хвилин вже потрібно везти в реанімацію» - розповів Головня.

Нагадаємо, 12 жовтня стало відомо, що перша область в Україні потрапила в червону зону карантину. Держкомісія ТЕБ і НС вирішила посилити карантин в Херсонській області. Режим червоної зони там вступить в дію з 15 Жовтня.

16 309 нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 13 жовтня 2021 року. Зокрема, захворіли 1 588 дітей та 288 медпрацівників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: