У Білорусі за підписку на опозиційні Telegram-канали запровадили кримінальну відповідальність

Читать на русском
У Білорусі відтепер вже за підписку на Telegram-канали, які визнані екстремістськими, загрожує 7 років позбавлення волі.
Фото з відкритих джерел

У Білорусі відтепер вже за підписку на Telegram-канали, які визнані екстремістськими, загрожує 7 років позбавлення волі.

Про це повідомило Головне управління боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Відомо, що значна частина каналів у Білорусі, визнаних судами в країні екстремістськими, належить опозиції.

За новою постановою про протидію екстремізму та реабілітації насильства кримінальна відповідальність загрожує вже за підписку на Telegram-канали, які визнані екстремістськими.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

«У зв’язку з цим Головне управління починає роботу з визнання незареєстрованих груп громадян, що здійснюють екстремістську діяльність, у тому числі в месенджерах і соцмережах, екстремістськими формуваннями», – йдеться у повідомленні.

Це означає, що підписники екстремістських Телеграм-каналів і чатів будуть притягуватися до кримінальної відповідальності за статтею 361-1 Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Білорусі винесли вирок опозиціонерам Максиму Знаку і Марії Колесниковій. Вони отримали 10 і 11 років колонії відповідно. Вони були визнані винними у «таємній змові з метою захоплення державної влади неконституційним шляхом».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: