Росія направила на Донбас 103-й «гумконвой»

Читать на русском
Російська Федерація направила на окупований Донбас 103-й гуманітарний конвой. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест.
dan-news.info

Російська Федерація направила на окупований Донбас 103-й «гуманітарний конвой». Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Сьогодні, 14 жовтня, Росія в черговий раз проігнорувала застереження України і без її згоди, з порушенням законодавства направила на окуповані території «гуманітарний конвой». Відомо, що переміщення відбулося через непідконтрольні ділянки державного кордону, через російські прикордонні пункти пропуску «Донецьк» і «Матвєєв Курган».

Трильйон у шахту: Росія хоче виділити «ДНР» і «ЛНР» величезні сумиРосійська Федерація планує виділити ватажкам окупованих територій Донецької і Луганської областей гроші на соціально-економічний розвиток.

«Відсутність законних підстав унеможливила передбачене українським законодавством його обов'язкове оформлення представниками прикордонних та митних органів України. У цьому зв‘язку МЗС України надіслало російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту із вимогою до Російської Федерації припинити вчинення протиправних дій проти суверенітету нашої держави та неухильно дотримуватися міжнародного права та законодавства України», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ООН відправила на Донбас чергову партію гуманітарної допомоги. Двадцятьма автомобілями переправили медичне обладнання та будівельні матеріали через КПВВ Щастя.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: