Російський бойовик «ЛНР» здався у полон українським військовим

Читать на русском
Не витримавши знущань та постійного приниження як від російських кураторів, так і від своїх співслужбовців, хлопець вирішив добровільно перейти на підконтрольну Україні територію.
пресслужба ООС

У зоні операції Об’єднаних сил на Донбасі учасник незаконного збройного формування «ЛНР» добровільно здався українським військовим.

Про це повідомляє пресслужба ООС у Фейсбуці.

«28 вересня, близько 17.30, на позиції однієї із механізованих бригад зі складу Об'єднаних сил прийшов та добровільно здався в полон озброєний автоматом бойовик так званої «ЛНР», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 23-річний молодший сержант проходив службу в бойовиків у 6 окремому мотострілецькому полку, що базується у тимчасово окупованій Кадіївці, на посаді механіка-водія.

Війна та мир в обіцянках Зеленського: як змінювалася риторика президента щодо ДонбасуЯк за роки президентства змінювалася риторика Володимира Зеленського щодо війни на Донбасі.

Бойовик офіційно приєднався до російсько-окупаційних найманців ще у 2016 році, як тільки досягнув повноліття. До бойовиків його привів рідний батько, який служив у сусідньому підрозділі.

Новобранцю пообіцяли високу зарплатню, видали зброю. Там він вперше попробував наркотики, його пригостили співслужбовці, і хлопець став наркозалежним.

Російський бойовик пояснив, що «не витримав знущань та приниження» від російських кураторів та від співслужбовців і вирішив перейти на підконтрольну Україні територію.

Наразі з учасником НЗФ працюють слідчі.

У штабі ООС зазначили, що згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу, держава гарантує звільнення від відповідальності особі, яка не скоювала тяжких злочинів, добровільно залишила лави незаконних збройних формувань та повідомила про це правоохоронцям.

Нагадаємо, що з початку минулої доби, 29 вересня, бойовики на Донбасі двічі порушили режим припинення вогню.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: