Справу про хабар ексголові тернопільського суду передали до ВАКС

Читать на русском
Міськрайонний суд Івано-Франківської області передав до Антикорупційного суду справу колишнього тернопільського судді.

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього голови Козівського районного суду Тернопільської області Михайла Кренцеля та адвоката Наталії Лісної в одержанні неправомірної вигоди.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 27 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 16 лютого 2016 року НАБУ затримало Кренцеля і Лісну час отримання неправомірної вигоди у розмірі понад 54 тисячі гривень. За версією слідства, суддя вимагав та отримав через адвоката гроші за ухвалення рішення про відмову у задоволенні клопотання про скасування іспитово-випробувального терміну відносно заявника.

25 квітня 2016 року справу скерували до суду. Вже потім двічі змінювалися суди, які мали розглядати справи. У результаті 24 вересня 2019 року матеріали справи надійшли до ВАКС. 27 вересня Антикорсуд призначив підготовче засідання на 28 жовтня.

Нагадаємо, ВАКС призначив підготовче засідання у справі ексміністра інфраструктури Володимир Омеляна. Також ВАКС розглядатиме справу екссудді з Харкова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: