ВАКС засудив до тюрми ексголову суду

Читать на русском
Антикорупційний суд оголосив черговий обвинувальний вирок служителю Феміди, який на момент кримінального правопорушення очолював райсуд.

Вищий антикорупційний суд визнав винними в одержанні неправомірної вигоди і засудив до позбавлення волі колишнього голову Козівського районного суду Тернопільської області Михайла Кренцеля та адвоката Наталію Лісну.

Таке рішення 2 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

Судді вирішили, що вина Кренцеля та Лісною за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) доведена поза розумним сумнівом. Зокрема, передані гроші були мічені і під час обшуку їх було вилучено. Також вина підтверджується негласними слідчими (розшуковими) діями і допитом свідків.

Таким чином, судді призначили Кренцелю покарання у вигляді 6 років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади протягом 3 років і з конфіскацією всього майна. Водночас спільниці Лісній судді призначили 5 років позбавлення волі із забороною протягом 2 років займатися адвокатською діяльністю і з конфіскацією половини майна.

Як відомо, 16 лютого 2016 року НАБУ затримало Кренцеля і Лісну час отримання неправомірної вигоди у розмірі понад 54 тисячі гривень. За версією слідства, суддя вимагав та отримав через адвоката гроші за ухвалення рішення про відмову у задоволенні клопотання про скасування іспитово-випробувального терміну відносно заявника.

Нагадаємо, 25 квітня 2016 року цю справу скерували до суду. Вже потім двічі змінювалися суди, які мали розглядати обвинувачення. В результаті 24 вересня 2019 року матеріали справи надійшли до ВАКС. 27 вересня Антикорсуд призначив підготовче засідання на 28 жовтня.

Раніше Вищий антикорупційний суд оголосив обвинувальний вирок двом харківським екс-чиновникам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: