Адвокат екснардепа Пресмана оскаржив вирок, попри укладену угоду

Читать на русском
Адвокат колишнього члена українського парламенту подав апеляційну скаргу на вирок, який йому винесли на підставі угоди.
Олександр Пресман

Адвокат колишнього народного депутата Олександра Пресмана оскаржив обвинувальний вирок, який винесли його клієнту на підставі угоди про визнання винуватості, укладеної з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це йдеться в рішенні апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 16 вересня, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити апеляційний розгляд за апеляційною скаргою захисника обвинуваченого (Олександра Пресмана – ред.) адвоката Ломанова Дениса Олександровича на вирок Вищого антикорупційного суду від 16 липня на 4 жовтня о 10:00», – йдеться в рішенні.

Як вказує адвокат у своїй скарзі, підставою для оскарження став факт того, що суд призначив Пресману суворіше покарання ніж узгоджене сторонами угоди. Захисник просить скасувати вирок в частині призначення іспитового строку в три року і зменшити його до одного року.

Раніше ВАКС визнав Пресмана винним у зловживанні службовим становищем на підставі угоди про визнання винуватості. Йому призначили покарання у вигляді умовного позбавлення волі на три роки з іспитовим терміном у три роки з 17000 грн штрафу.

Як відомо, 21 травня 2020 року суд визначив Пресману запобіжним заходом 929 084 грн застави. Спочатку він не вніс цю суму і намагався оскаржити рішення про заставу, однак апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід. Пізніше екснардеп гроші сплатив.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, попри наявність власного житла у столиці Пресман з листопада 2014 року до серпня 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером у ДП «Готельний комплекс «Національний».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: