На Рівненщині невакцинованих дітей не допустять до навчання - подробиці

Читать на русском
Вказана ситуація класифікована як надзвичайна ситуація біологічного характеру обласного масштабу.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області розглянула питання про випадок захворювання на поліомієліт. Вказана ситуація класифікована як надзвичайна ситуація біологічного характеру обласного масштабу.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Зазначається, що на Рівненщині впродовж 90 днів хочуть вакцинувати від поліомієліту всіх дітей до 5 років включно, незалежно від раніше проведеної вакцинації, а невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання.

«Комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про те, що невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання. Для таких дітей буде забезпечено інші формами навчання», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що поліомієліт - це гостре інфекційне захворювання. Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована дитина і дорослий. Але найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти віком до п’яти років. Тому перше щеплення діти отримують у перші місяці життя.

При цьому, у МОЗ зазначили, що випадок поліо класифікований як надзвичайна ситуація біологічного характеру обласного масштабу.

«Лише 53% малюків віком до року отримали планові щеплення в 2021 році. Враховуючи випадок захворювання на поліомієліт, тепер маємо здійснити додатковий тур і вакцинувати всіх дітей регіону, аби захистити дітей від інфікування», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Україні зафіксували та підтвердили випадок паралічу, який був зафіксований у 1,5 річної дитини з Рівненської області. Батьки свідомо відмовились від щеплень, передбачених медичними стандартами, через релігійні переконання.

Також нагадаємо, що Кабінет міністрів виділив додаткові кошти на популяризацію кампанії з вакцинації від коронавірусу в країні.

Раніше ми повідомляли, що петиція про впровадження кримінальної відповідальності за примусову вакцинацію на сайті президента Зеленського зібрала необхідні 25 тисяч голосів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: