Стан Саакашвілі в грузинському СІЗО значно погіршився – лікар

Читать на русском
Саакашвілі страждає від захворювання крові під назвою таласемія. Експрезидент Грузії довгий час ретельно приховував цю інформацію
Михеїл СаакашвіліВідкрите джерело

Стан колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, який оголосив голодування в СІЗО грузинського міста Руставі, де його утримують після затримання, значно погіршився. Саакашвілі необхідна термінова госпіталізація.

Про це заявив особистий лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе в ефірі грузинського телеканалу «Мтаварі Архі».

«Ситуація погіршилася. Його стан погіршився, стало набагато гірше. Два дні тому він виглядав зовсім інакше. Він відмовляється приймати мед і соки і п'є тільки воду» - заявив медик за підсумками візиту до Саакашвілі.

Пан або пропав: навіщо Саакашвілі повернувся в ГрузіюПовернувшись до Грузії, Міхеїл Саакашвілі прогнозовано потрапив до в’язниці. Водночас, чи не є такий крок заздалегідь виграшною ланкою у передвиборчій стратегії політика – аналізував політолог Олександр Радчук.

Кіпшидзе також зазначив, що Саакашвілі страждає від захворювання крові під назвою таласемія. Експрезидент Грузії довгий час ретельно приховував цю інформацію.

«Я ніколи не заявляв про це по телебаченню, а сьогодні отримав право оприлюднити цю інформацію. При цій хворобі крові неприпустимо абсолютно ніякого голодування - це призводить до незворотних змін ... важче ходити, важко говорити. Якщо так триватиме, у нас не буде живого президента» - сказав медик, додавши, що необхідна термінова госпіталізація колишнього президента Грузії.

Нагадаємо, що напередодні виборів Саакашвілі, вперше за 8 років, повернувся до Грузії і потрапив за ґрати. Поліція оприлюднила відео із затриманим Саакашвілі. Він оголосив себе політичним в'язнем і почав голодування.

Раніше ми повідомляли, що ДПСУ перевіряє, як Саакашвілі виїхав з України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: