У Грузії висловилися щодо питання про екстрадицію Саакашвілі до України

Читать на русском
Грузія виключає екстрадицію затриманого Міхеїла Саакашвілі в Україну. Для цього за законом необхідна одна умова, але іі немає.
фото sputnik-georgia.ru

Грузія виключає екстрадицію затриманого Міхеїла Саакашвілі до України. Для цього за законом необхідна одна умова, але її немає.

Про це заявила віцепрем'єр, міністр культури, спорту і молоді Грузії Тея Цулукіані, пише видання Imedinews.Ge.

Країна без героя. Колонка Леоніда ШвецяСаакашвілі лише 53 роки, але всі вершини далеко позаду. Весільний генерал в якомусь напівміфічному Виконавчому комітеті Нацради реформ, завсідник нудних телевізійних ефірів – це якийсь соромітний дауншифтинг.

За її словами, передача громадянина державі може статися тоді, якщо там він проходить по кримінальних справах.

«Екстрадиція до України відбувається тільки тоді, коли особа, запитувана в цій країні, зазнає кримінального переслідування. Я не думаю, я в усякому разі не знаю, що Саакашвілі - це особа, що є переслідувана в Україні у кримінальному порядку. Говорити про екстрадицію Саакашвілі - це юридична нісенітниця або нонсенс», - сказала Цулукіані.

За її словами, Грузія не планує екстрадувати Саакашвілі навіть за умови, що він відбуде в Україні тюремний термін, який йому присудив грузинський суд.

Нагадаємо, Саакашвілі прибув до Грузії перед місцевими виборами. Його затримали.

Саакашвілі у Грузії заочно засуджений у справі про вбивство банкіра Сандро Гиргвліані і побиття депутата Валерія Гелашвілі. Крім цього, колишній президент Грузії є фігурантом ще ряду справ.

Президент Володимир Зеленський заявив, що має намір повернути Саакашвілі до України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: