Саакашвілі звернувся до міжнародної спільноти: подробиці

Читать на русском
Згідно зі словами експрезидента, його арешт був заснований на двох судових вироках, які ніхто у світі не визнає.
фото з відкритих джерел

Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який з 1 жовтня ув'язнений на батьківщині, звернувся до міжнародної спільноти із закликом не залишити непоміченим його в ув'язненні без суду.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

«Існує очевидна спроба не допустити моєї появи на публіці перед запланованим другим туром виборів, у той час, як майже в кожному великому місті моя партія йде пліч-о-пліч з партією Іванішвілі. Сподіваюся, ви не залишите непоміченим цю справу про ув'язнення без суду», - написав Саакашвілі.

Пан або пропав: навіщо Саакашвілі повернувся в ГрузіюПовернувшись до Грузії, Міхеїл Саакашвілі прогнозовано потрапив до в’язниці. Водночас, чи не є такий крок заздалегідь виграшною ланкою у передвиборчій стратегії політика – аналізував політолог Олександр Радчук.

Згідно зі словами експрезидента, його арешт був заснований на двох судових вироках, які ніхто у світі не визнає, а також на ордері на арешт за двома очікуваними справами.

Відповідно до грузинського закону будь-яка особа, затримана на підставі чинної та поточної справи, негайно постає перед судом.

«Мене протримали вже 9 днів без слухання, а адвокату тільки що сказав суддя у справі, що ніякого слухання не варто чекати цього тижня», - зазначив він.

Нагадаємо, що напередодні виборів Саакашвілі, вперше за 8 років, повернувся до Грузії та потрапив за ґрати. Поліція оприлюднила відео із затриманим Саакашвілі. Він оголосив себе політичним в’язнем і почав голодування.

Після цього, МЗС України викликало посла Грузії через затримання Саакашвілі.

Пізніше, у МЗС Грузії відреагували на позицію України щодо затримання третього президента Михайла Саакашвілі.

Раніше ми повідомляли, що ДПСУ перевіряє, як Саакашвілі виїхав з України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: