ДПСУ перевіряє, як Саакашвілі виїхав з України

Читать на русском
Держприкордонслужба проводить перевірку факту перетину кордону України Саакашвілі. Ряд чиновників уже відсторонені від посад.
фото Evgen Kotenko/Keystone Press Agency/Global Look Press

Держприкордонслужба проводить перевірку факту перетину кордону України Міхеїлом Саакашвілі. У цій справі кілька чиновників уже відсторонені від посад.

Про це у четвер, 7 жовтня, повідомив спікер ДПСУ Андрій Демченко, передає Інтерфакс-Україна.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«У ситуації з громадянином України Саакашвілі Державною прикордонною службою України дійсно проводиться службова перевірка. Розслідуються обставини його виїзду з України і факт перетинання державного кордону. Детально перевіряється вся інформація, яким чином він виїхав за межі України», - йдеться в повідомленні.

За словами Демченка, зараз кілька посадових осіб Південного регіонального управління з числа керівництва на час розслідування і до його висновків відсторонені від виконання службових обов'язків.

На уточнювальне запитання, чи зафіксований перетин кордону Саакашвілі в базі даних, спікер ДПСУ зазначив, що не може надати таку інформацію, адже вона є конфіденційною.

Нагадаємо, експрезидент Грузії, громадянин України Саакашвілі прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня він був затриманий в Тбілісі. Зараз Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі. Його вже відвідала український консул.

Раніше в Грузії було відкрито 13 справ проти Саакашвілі, а кілька днів тому прокуратура Грузії порушила нову справу у зв'язку з незаконним перетином кордону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: