Саакашвілі в тюрмі відвідала український консул

Читать на русском
Консул України сьогодні відвідала колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, якого після затримання утримують у в'язниці в Руставі.
фото REUTERS

Консул України сьогодні відвідала колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, якого після затримання утримують у в'язниці в Руставі.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, пише РБК-Україна.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Український консул сьогодні відвідала громадянина України Саакашвілі в пенітенціарній установі міста Руставі у Грузії. Стан Саакашвілі задовільний, скарг на умови утримання він не висловлював», - повідомив він.

Ніколенко додав, що українські дипломати продовжать надавати Саакашвілі консульську і правову допомогу як громадянину України.

«Консул також взаємодіє з його адвокатами», - сказав він.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали в Тбілісі 1 жовтня. Зараз він знаходиться у в'язниці міста Руставі.

З 2015 року Саакашвілі є громадянином України. В українському МЗС пообіцяли надавати йому допомогу. Сам президент Володимир Зеленський заявив про те, що має намір домогтися повернення Саакашвілі до України. У той же час Грузія не планує передавати Саакашвілі Україні шляхом екстрадиції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: