Підсумки парламентського тижня: депутати ухвалили тільки два законопроєкти

Читать на русском

Верховна рада весь тиждень була зайнята своїми внутрішніми інтригами і зміною спікера, на Погоджувальній раді не було затверджено порядок денний, тому як слід зайнятися законодавчою діяльністю у депутатів не вийшло. Скромні підсумкові цифри роботи Ради за тиждень – на інфографіці «Слово і діло».

З 5 до 8 жовтня парламент ухвалив тільки два законопроєкти у другому читанні. Були схвалені зміни до державного бюджету на 2021 рік – переглянули фінансування деяких соціальних та інфраструктурних проєктів. Зокрема, виділили ще 12 млрд грн на житлові субсидії, 15 млрд грн – «Укравтодору», 1,5 млрд грн – на «Велике будівництво», 4 млрд грн – на ЗСУ, 1 млрд грн – на зарплатні борги шахтарям, 2 млрд грн – НСЗУ.

Також ухвалили зміни до законодавства щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника і структуру власності юридичної особи. Термін подачі інформації збільшили з трьох місяців до одного року.

Крім того, депутати змогли проголосувати 12 постанов. Серед них про звільнення Дмитра Разумкова з посади спікера (хто як голосував можна подивитися тут) і про призначення на цю посаду Руслана Стефанчука (результати голосування тут).

Більшість постанов стосувалися перейменування населених пунктів і встановлення їхніх меж, а також призначення позачергових виборів на місцях.

Сьогодні була ухвалена постанова про заяву Верховної ради «Щодо пріоритетних питань інтеграції України в ЄС». У заяві депутати підтвердили стратегічний курс України на набуття повноправного членства в Європейському Союзі, закликали до посилення санкцій проти Росії і закликали ЄС швидше розпочати переговори щодо укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції з ЄС.

Детальніше про пленарний тиждень, можна прочитати в матеріалі «Слово і діло».

Нагадаємо, також ми писали, як новий голова парламенту Руслан Стефанчук виконує обіцянки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: