Стефанчука призначили спікером Ради: хто як голосував

Читать на русском

Новим спікером Верховної ради 8 жовтня призначили Руслана Стефанчука. На посаду претендували ще два нардепи – Олексій Гончаренко і Яна Зінкевич (обидва з «Європейської солідарності») – але під час рейтингового голосування вони не набрали достатньої підтримки. «Слово і діло» пропонує подивитися, як фракції та групи голосували за Стефанчука.

Призначення Стефанчука головою парламенту підтримав 261 народний депутат, 3 виступили «проти», 63 – утрималися, 29 – не голосували.

Руслана Стефанчука призначили спікером Ради голосами Слуги народу, груп За майбутнє та Довіра.
Голосування за призначення СтефанчукаСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Фракція «Слуга народу» дала 222 голоси «за», один депутат був «проти», 6 – не голосували і 15 – були відсутні.

Голоси дали групи «За майбутнє» та «Довіра» – 15 і 18 «за» відповідно. Ще шість голосів було від позафракційних нардепів (Дмитро Разумков, якого звільнили напередодні, значився як відсутній).

В «Опозиційній платформі – За життя» 10 нардепів утрималися, 16 – не голосували і 18 – були відсутні. У «Європейській солідарності» майже всі депутати утрималися.

Фракція «Батьківщина» вчора дала голоси за звільнення Разумкова, а ось призначення Стефанчука вже не підтримувала: один голос «проти», 15 нардепів утрималися, 9 – були відсутні.

У «Голосі» 14 депутатів утрималися, один – не голосував і 5 – були відсутні.

Нагадаємо, 7 жовтня Дмитра Разумкова звільнили з посади голови парламенту. Результати голосування можна подивитися на нашій інфографіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: