Науковці розповіли про переваги Covid-вакцини Moderna

Читать на русском
Водночас фахівці наголосили, що результати по всіх трьох вакцинах вказують на їх достатню дієвість.
фото з відкритих джерел

Вчені з американського Центру контролю та профілактики захворювань (CDC) провели дослідження, яке показало, що Covid-вакцина компанії Moderna є найефективнішою при запобіганні госпіталізації.

Про це йдеться у результатах дослідження, про яке пише видання The Hill.

Як виявили дослідники, ефективність препарату Moderna після двох ін'єкцій склала 93%, тоді як аналогічні показники вакцин Pfizer-BioNTech та Johnson & Johnson становили 88% та 71% відповідно.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 17 вересняЗ початку кампанії з вакцинації зробили понад 11 млн щеплень. Відсоток вакцинованих в країні та областях на карті обраховується за першою дозою.

Водночас фахівці наголосили, що результати по всіх трьох вакцинах вказують на їх достатню дієвість.

При цьому, вчені припускають, що це може бути пов'язане або з більшим вмістом мРНК у вакцині Moderna, або з терміном між першою та другою дозами.

«Незважаючи на те, що отримані дані свідчать про певний розподіл рівня захисту в залежності від виду вакцини, всі схвалені або дозволені FDA засоби від хвороби Covid-19 забезпечують істотний захист пацієнта від госпіталізації», - йдеться у звіті CDC.

Внутрішні, міжнародні та кольорові: які сертифікати про вакцинацію є в УкраїніЯкі сертифікати про вакцинацію наразі можна отримати в Україні та де їх застосовувати, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Зазначається, що у дослідженні взяли участь більш як 3,6 тисячі дорослих, які були госпіталізовані до 21 лікарні США у 18 штатах в період з 11 березня по 15 серпня. З них 1 682 людини отримали позитивні результати тесту на COVID-19, інші вважалися контрольною групою.

Більшість учасників дослідження, а саме 64%, були невакциновані. Майже 13% були повністю щеплені вакциною Moderna, 20% були повністю щеплені вакциною Pfizer та 3,1% - препаратом від Johnson&Johnson.

Нагадаємо, що МОЗ України дозволило комбінувати вакцини Pfizer і Moderna.

Раніше ми повідомляли, що Moderna розробляє єдину вакцину від коронавірусу та грипу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: