У Києві після вакцинації препаратом Moderna жінка захворіла на коронавірус і померла

Читать на русском
До того як потрапити в лікарню, жінка повернулася з Туреччини. 1 серпня вона приїхала в Україну, 5 серпня отримала перше щеплення
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Києві 50-річна українка померла після того, як захворіла на коронавірус в день отримання першого щеплення від інфекції препаратом Moderna.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на голову Національної медичної палати України Сергія Кравченка.

До того як потрапити в лікарню, жінка повернулася з Туреччини. 1 серпня вона приїхала в Україну, 5 серпня отримала перше щеплення і в той же день відчула перші симптоми коронавірусу. 6 серпня хвороба перейшла в гостру фазу. Якщо спочатку загибла скаржилася на болі в руці, лихоманку і невелику температуру, то 7 серпня у неї вже спостерігалися блювота, незначна лихоманка, виражена слабкість, а з 8 серпня - млявість і задишка.

Комбінування вакцин від COVID-19: наскільки це безпечно і чи роблять таке в УкраїніКілька досліджень довели, що змішувати вакцини від коронавірусу безпечно. Крім того, у людини виробляється більше антитіл.

«9 серпня її стан різко погіршився, почалася задишка. Рідні викликали КСП, хвора була доставлена у відділення у вкрай важкому стані... Відразу була переведена у відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Розпочато інтенсивну терапію», - додав Кравченко.

На його думку, киянка могла захворіти в Туреччині, а щеплення від коронавірусу отримати в момент, коли хвороба перебувала на початковому етапі. Коронавірус при здачі ПЛР-тестів проявився тільки 9 серпня - до цього всі тести були негативними.

Нагадаємо, 2 липня 47-річний українець помер після того, як отримав щеплення від коронавірусу вакциною Pfizer. З моменту щеплення пройшло 4 години, інцидент стався у Вінницькій області.

У МОЗ вже заявили, що згідно з протоколами розслідування летальних випадків після щеплення, жоден з них не пов'язаний із застосуванням вакцин проти COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: