Підкуп голови Держгеокадастру: підозрюваному знову продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 1 грудня строк дії обов'язків Олексія Ковальова, якого НАБУ і САП підозрюють у спробі підкупу колишнього голови Держгеокадастру Романа Лещенка.

Таке рішення 1 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС заарештував виконувача обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрія Климка та його посередника Олексія Ковальова. Пізніше за них внесли заставу для виходу з-під арешту. Після чого на підозрюваних поклали обов'язки.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити. Так, суд продовжив строк дії обов'язків Ковальова до 1 грудня, а саме: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі території України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у підозрі та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали виконувача обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрія Климка за підозрою у спробі підкупу голови Держгеокадастру.

За версією слідства, він разом із посередником Олексієм Ковальовим планували передати 170 тисяч доларів неправомірної вигоди Лещенку за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам. Їх затримали після передачі другого траншу на загальну суму 51,9 тис. грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: