САП повідомила про підозру затриманому посадовцю Держгеокадастру

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура повідомила про підозру тимчасовому очільнику Державної служби в Хмельницькій області та його посереднику.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру одному з керівників територіального управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру та його посереднику, яких затримали за спробу підкупу голови Держгеокадастру Романа Лещенка.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«9 грудня прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру одному з керівників територіального управління Держгеокадастру та його посереднику, викритим напередодні на наданні неправомірної вигоди голові Держгеокадастру», – інформують у прокуратурі.

У САП також додали, що керівник територіального управління Держгеокадастру є депутатом місцевої ради, а тому підозру йому підписала генеральний прокурор.

За даними слідства, вказані особи планували передати 170 тисяч доларів неправомірної вигоди голові Держгеокадастру за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам. Їх затримали після передачі другого траншу на загальну суму 51,9 тис. грн.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, повідомили про підозру в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Юрію Климку.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили невідомого, який спробував підкупити голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка. До цього органи правопорядку викривали дві такі спроби.

Раніше НАБУ викрило посадовців держшахти на розкраданні понад 14 млн грн. Також бюро викрило на хабарі чиновника Харківської ОДА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: