Підкуп голови Держгеокадастру: за підозрюваних внесли заставу

Читать на русском
На депозитний рахунок антикорупційного суду надійшли кошти, внесені як застава за двох підозрюваних у справі про спробу підкупу голови держслужби.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

За підозрюваних у справі про спробу підкупу голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Романа Лещенка внесли заставу.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила керівника відділу комунікацій Вищого антикорупційного суду.

«За колишнього в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області (Юрія Климка – ред.) ще 14 грудня внесли 735 700 грн, а за його пособника (Олексія Ковальова – ред.) – 23 грудня 1,681 млн грн», – сказала вона.

Таким чином, підозрювані мали вийти з СІЗО під обов'язки. На Климка поклали такі: прибувати за першим викликом; не відлучатись із Хмельницької області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у повідомленні про підозру та здати на зберігання закордонні паспорти.

Водночас Ковальов зобов'язаний прибувати за кожним викликом; не відлучатись із населеного пункту фактичного проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із іншим підозрюваним та свідками у даному кримінальному провадженні, здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали виконувача обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрія Климка за підозрою у спробі підкупу голови Держгеокадастру.

За версією слідства, він разом із посередником Олексієм Ковальовим планували передати 170 тисяч доларів неправомірної вигоди Лещенку за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам. Їх затримали після передачі другого траншу на загальну суму 51,9 тис. грн. Пізніше ВАКС обох взяв під варту з альтернативою застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: