НАБУ затримало двох осіб за спробу підкупу голови Держгеокадастру

Читать на русском

Антикорупційні органи правопорядку затримали двох осіб, які ймовірно причетні до спроби підкупу очільника Державної служби.
фото: пресслужба НАБУ

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрила «на гарячому» двох осіб, які намагалися підкупити голову Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Романа Лещенка.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«9 грудня НАБУ та ГУ БКОЗ СБУ за процесуального керівництва САП затримали «на гарячому» двох осіб, які кількома траншами надали 52 тисячі доларів неправомірної вигоди голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру», – інформують у відомстві.

Як вказують у НАБУ, серед затриманих виконувач обов'язків начальника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру та посередник. За даними слідства, передбачалося, що загальна сума неправомірної вигоди, що призначалася за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам, становитиме 170 тис. дол.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, затримали в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Юрія Климка.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили невідомого, який спробував підкупити голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка. До цього органи правопорядку викривали дві такі спроби.

Раніше НАБУ викрило посадовців держшахти на розкраданні понад 14 млн грн. Також бюро викрило на хабарі чиновника Харківської ОДА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: