САП у жовтні передасть до суду справу про підкуп голови Держгеокадастру

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива про встановлення стороні захисту строку для ознайомлення з матеріалами розслідування.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура наприкінці жовтня скерує до суду кримінальне провадження за фактом спроби підкупу колишнього голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Романа Лещенка.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 30 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 2 червня НАБУ і САП завершили розслідування справи про спробу підкупу голови Держгеокадастру. Стороні захисту відкрили матеріали слідства, проте, на думку НАБУ і САП, вона зволікає з процедурою ознайомлення. Тому органи правопорядку просили ВАКС пришвидшити передачу до суду справи і обмежити підозрюваних та їхніх захисників у строках на ознайомлення з матеріалами розслідування.

Суддя клопотання задовольнив частково. Він встановив строк до 25 жовтня 2021 року включно, щоб ознайомитися з матеріалами слідства.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали виконувача обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрія Климка за підозрою у спробі підкупу голови Держгеокадастру.

За версією слідства, він разом із посередником Олексієм Ковальовим планували передати 170 тисяч доларів неправомірної вигоди Лещенку за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам. Їх затримали після передачі другого траншу на загальну суму 51,9 тис. грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: