Голова «Укрексімбанку» вніс заставу – адвокат

Читать на русском
Олександр Гриценко голова «Укрексімбанку», якого раніше затримала СБУ, вніс заставу в розмірі 3 млн грн.

Олександр Гриценко, голова «Укрексімбанку», якого раніше затримала СБУ, вніс заставу в розмірі 3 млн грн.

Про це «Українським новинам» повідомив його адвокат Денис Дьомін.

Справи банкірів: кого і в чому підозрюють правоохоронціКолишні високопосадовці Нацбанку стали не просто фігурантами, а підозрюваними у резонансних справах Генпрокуратури, НАБУ та САП. Хто ці люди та що їм інкримінують?

«Він виконав зобов'язання в повному обсязі та вніс заставу», - сказав адвокат.

За його словами, заставу було внесено ще на минулому тижні. Після внесення застави на нього було покладено низку зобов'язань, однак носіння браслету не передбачено.

Нагадаємо, голова «Укрексімбанку» Олександр Гриценко був затриманий співробітниками Служби безпеки України за дорученням генпрокурора України.

За даними Служби безпеки України, банкіру інкримінують відмивання грошей. В офіційному повідомленні СБУ йдеться: «Він підозрюється у сприянні легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом високопосадовцями за Януковича. Зловживаючи своїм службовим становищем, затриманий вивів із-під арешту майно одного з медіахолдингів».

Печерський районний суд Києва 18 листопада обрав запобіжний захід Гриценку у вигляді застави в розмірі 1,561 тис. прожиткового мінімуму для працездатних осіб, або 2,999 млн грн без утримання під вартою. На внесення вказаної суми суд відвів п'ять днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: