Президент Європейської ради запросив лідерів ЄС на неформальну зустріч

Читать на русском
Президент Європейської ради Шарль Мішель запросив лідерів країн Євросоюзу на неформальну зустріч та саміт Західних Балкан.
www.aa.com.tr

Президент Європейської ради Шарль Мішель запросив лідерів країн Євросоюзу на неформальну зустріч та саміт Західних Балкан.

Про це йдеться у заяві на сайті Європейської ради.

Відомо, що саміт та зустріч мають відбутися 5 та 6 жовтня у Словенії.

Мішель зазначив, що під час робочого обіду 5 жовтня він би хотів провести стратегічну дискусію щодо ролі Євросоюзу на міжнародній арені у світлі нещодавнього розвитку подій в Афганістані, навколо партнерства у сфері безпеки AUKUS.

Зазначимо, що відповідно до погодженого Стратегічного порядку денного ЄС на 2019-2024 роки, Євросоюз має дотримуватися стратегічного курсу на підвищення власної спроможності до автономних дій для захисту власних інтересів, цінностей та способу життя, що має допомогти ЄС у розбудові глобального майбутнього.

Стосовно саміту ЄС-Західні Балкани Шарль Мішель зазначив, що 6 жовтня лідери країн ЄС матимуть нагоду нагадати про стратегічну вагу, яку цей регіон має для Європейського Союзу, та обговорити подальші плани з цим регіоном.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україна, Молдова та інші країни, які бажають стати членами Європейського Союзу, повинні бути прийняті, оскільки ЄС потребує розширення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: