Євросоюз може створити в Україні військову місію - ЗМІ

Читать на русском
Через напруження між Києвом і Москвою, що не спадає, в ЄС розглядають формування незалежної військової навчальної місії.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

ЄС розглядає можливість створення військової навчальної місії в Україні, на тлі загострення бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє німецьке видання Welt am Sonntag, з посиланням на документи Європейської служби зовнішніх зв'язків (EEAS).

Зазначається, що військово-консультативна і навчальна місія ЄС стала б вираженням солідарності з Україною через триваючу військову діяльність РФ на кордонах з Україною.

Як наголошується у матеріалі, через напруження між Києвом і Москвою, що не спадає, в ЄС розглядають формування незалежної військової навчальної місії під назвою «Військова консультативна та навчальна місія ЄС в Україні» (EUATM).

Зеленський підписав закон про реформу «Укроборонпрому»Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про реформу Державного концерну Укроборонпром.

На створенні військової місії наполягають Литва, Латвія, Естонія, а також Польща, Румунія і Словаччина. Крім того, таку позицію підтримують Швеція і Фінляндія.

Документ Європейський служби зовнішніх зв'язків передбачає, що створення такої місії стане вираженням солідарності з Україною з урахуванням військової активності Росії біля українських кордонів і на окупованих територіях.

Наприкінці липня керівники МЗС і Міноборони України направили голові європейської дипломатії Жозепу Боррелю секретне звернення з проханням про її створення. Також ЄС розглядає низку інших способів посилення військового потенціалу Збройних сил України.

Нагадаємо, що Пентагон замовив ще шість катерів Mark IV для подальшої передачі Україні.

Раніше ми повідомляли, що в Україні закінчилися військові навчання Rapid Trident-2021.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: