Литву добровільно покинули понад 170 нелегальних мігрантів

Читать на русском
Понад 170 мігрантів, які незаконно в'їхали в Литву через Білорусь, вже або покинули країну, або були вислані.
Фото LRT

Понад 170 мігрантів, які незаконно в'їхали в Литву через Білорусь, вже або покинули країну, або були вислані.

Про це повідомляє литовський публічний мовник LRT.

Відомо, що 176 мігрантів або добровільно покинули Литву, або ж їх вислали. Минулого тижня іракські дипломати допомогли 63 мігрантам оформити проїзні документи і пройти формальності для репатріації.

«Ми намагаємося якомога тісніше співпрацювати з Іраком з питань репатріації їх громадян. Ми розуміємо, що люди, які вирішили нелегально в'їхати в ЄС, були введені в оману білоруським режимом, але наша мета – зупинити це. Ми робимо все можливе, щоб маршрут нелегальної міграції через Литву був забутий. Ті, кому загрожує реальна небезпека, можуть звернутися за допомогою на законних підставах», – розповіла Агне Білотайте, міністр внутрішніх справ Литви.

Співпраця між Україною та Білоруссю: скільки діє угод та як змінювався товарообігСкільки двосторонніх угод діє між Україною і Білоруссю, а також як змінювалися обсяги експорту та імпорту між країнами – на інфографіці.

Литовський мовник пише, що на розгляді зараз знаходиться 690 заяв про надання притулку мігрантам, і кожен з них розглядатимуть індивідуально.

Нагадаємо, режим Лукашенка спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та низки африканських країн масово прибували в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави доправляла їх до кордонів ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: