МВС просить на облаштування кордону 17 млрд гривень з бюджету

Читать на русском
Для завершення облаштування кордону з Росією і Білоруссю необхідно 17 мільярдів гривень. Їх МВС просить з держбюджету-2022.
mvs.gov.ua

Для завершення облаштування кордону з Росією і Білоруссю необхідно 17 мільярдів гривень. Їх МВС просить Кабмін закласти в держбюджет-2022.

Про це заявив голова МВС Денис Монастирський під час візиту до Луганської області у п'ятницю, 1 жовтня, передає пресслужба відомства.

Він оглянув нещодавно облаштовану ділянку кордону і запевнив, що система здатна протидіяти потенційним спробам вторгнення, диверсійного проникнення, нелегальної міграції та контрабанді.

Однак, за його словами, для повного облаштування кордонів необхідно 17 млрд грн. МВС вже звернулося до уряду з вимогою закласти ці цифри в бюджет-2022.

«Сьогодні я побачив зовсім інший рівень облаштування кордону. Це інтелектуальний кордон, який потребує мінімального втручання людини. І навіть з Києва можна відстежувати порушення рубежів держави...Ділянка з протяжністю понад 100 кілометрів вже облаштована. Але ми маємо ще тисячі кілометрів необлаштованого кордону», - сказав Монастирський.

Він зазначив, що це питання стало ще більш актуальним через міграційну кризу в Білорусі.

Також він пообіцяв гідний рівень оплати для прикордонників.

Нагадаємо, у березні 2019 року Україна відновила роботи з будівництва «Стіни». А в червні 2020 року ДПСУ запропонувала виділити додаткові кошти на будівництво «Стіни» на кордоні з РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: